Vores indianske liv

Dansk-indiansk Forening og Lakota-livsstil har en stor plads i vores liv!

Vi er begge medlemmer i Dansk-indiansk Forening og har været det gennem flere år på grund af vores store interesse for Lakota-indianerne i det nordlige USA.

Kim fik interessen for indianere som barn, da han blev præsenteret for tegneserien Sølvpil og Kicki læste Lille Ulv og Blåfrakkerne i 3. klasse og så var hun fanget. 

Siden da har vi begge fundet vores vej og tilgang til det indianske:
Kim synger i trommegruppen Red Calf Singers og er soldanser. Første soldans var i sommeren 2008 hos Hollow Horn Bear ved St. Francis på Rosebud-reservatet i South Dakota. 1 down - 3 to go!
Kim er meget inspireret af Lakota-spiritualitet og ærer mange af de traditionelle måder at leve på.

Kicki har tidligere været næstformand i Dansk-indiansk Forening og redaktør af Hau Kola, medlemsbladet i Dansk-indiansk Forening.
Kicki har syet sin brudekjole, som nu kan bruges som dansekjole (women´s traditionel). Kicki er primært historisk og kulturelt interesseret, men deltager også i enkelte spirituelle gerninger.

Vi har lagt hus til mange af foreningens arrangementer, så som foredrag, Medlemmernes Dag og bestyrelsesmøder/generalforsamling.
Derudover holder vi mere private arrangementer, så som sweats (svedehytteceremoni).

Alt dette gør, at det var helt oplagt for os at vælge at holde et Lakota-inspireret bryllup i vores egen have med deltagelse af gode venner og en Lakota-vielsesceremoni. Vielsesceremonien blev udført af Kims adopterede onkel, der var Lakota.

Og nu er så Ronja og Vigga også med i billedet. Mon ikke også de kommer til at deltage i en svedehytte eller to i årene der kommer?

Hvis du vil vide mere om indianere og Dansk-indiansk Forening, så kig forbi hjemmesiden
www.tipi.dk  eller find siden på Facebook - god fornøjelse!

Så blev vi gift - lørdag d. 29. august 2009 - på ægte lakota-maner!